Verandering. Verwarring. Verstilling.

No Comments

Twee weken geleden trok ik de kaart ‘Overwinning’ uit mijn deck en stroomde de energie… hoe anders is dat nu.
Ik voel verwarring. In mijn hart, in mijn hoofd, zelfs mijn lijf doet mee – er is verandering op komst. Ik weet het, maar meer nog voel ik het. Mijn hele wezen weet het, voelt het.

Hoe herkenbaar is dit gevoel. Maar gelijk, hoe anders voelt het nu. Mijn hele leven bestond uit aaneenschakelingen van periodes van verwarring en onzekerheid (vaak veroorzaakt door verandering, ja) gevolgd door de diepe dalen van depressie.
Ik heb er tegen gevochten. Ik wilde niet, ik mocht niet, het ‘hoorde’ niet. Gevochten tegen iedereen om mij heen, en vooral tegen mezelf. Hoe hard heb ik mijzelf, mijn natuur, ontkend. Al die jaren van onzekerheid, onrust, verwarring. Nu pas begrijp ik ook waarom ik altijd zo moe ben geweest. Want hoeveel energie kost het niet om je dag in, dag uit anders voor te doen dan je bent, tegen je natuur in.

En dan nu. Want die ‘ik’ bestaat niet meer, ik mag haar laten voor wie ze is.
Als vanouds heb ik mijn verdediging ingeschakeld, mijn muur opgetrokken. De verwarring komt boven drijven. Maar in plaats van te vechten, blijf ik dit keer stil. Ik zie het voor wat het is, ik vind de oorzaak: verandering – en ik merk dat ik er dit keer klaar voor ben. Het blijft altijd spannend. De verwarring maakt langzaam plaats voor nieuwsgierigheid. Vol vertrouwen kijk ik het in de ogen. Ik word stil. En ik voel dat het goed is.

 

20161125_0906023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.