Ontluiken

No Comments

Eind vorig jaar begon een periode van stilte. Het terugtrekken in jezelf, wat -zeker in deze tijd- geen overbodige luxe is. Even niets doen, luisteren naar jezelf, je lichaam. Afscheid nemen van dat wat je achter je mag laten en zo ruimte maken voor het nieuwe wat op je pad komt.

En hoe makkelijk dat ook klinkt, uit eigen ervaring weet ik dat dit niet meevalt. Oude patronen die je je hele leven al met je meeneemt en waar je aan gehecht bent. Daar afscheid van nemen, is moeilijk. Onbewust is het namelijk toch best ‘fijn’ – het geeft je zekerheid, het is je bekend. Durf jij dat touwtje door te knippen? Dat touwtje waarmee je vasthoudt aan het veilige, oude bekende, hoe zwaar het ook is om het met je mee te slepen? En dan? In vertrouwen openstaan voor al het nieuwe wat je tegen mag gaan komen? Liever niet, hoor ik je denken. Of, tuurlijk, kom maar op! Hoe dan ook, het is niet iets wat je zomaar doet. Het kost tijd. En misschien wel een hoop strijd, teleurstelling of tranen. Maar ik kan je vertellen: het is het waard. Meer dan waard. Neem die tijd. Ga op zoek naar wat jij achter je wilt laten, zodat je ruimte creëert in je hart, in je lijf. Ruimte die je mag gebruiken om dat prachtig mooie, zachte deel in jezelf te laten ontluiken. Om het te doorvoelen, te koesteren en te laten groeien. Je bent het waard.

Wil jij die ruimte ook, maar weet je niet hoe? Maak een afspraak. Ik help je verder in je lijf te zakken, zodat we samen kunnen kijken welke touwtjes jij los mag laten. Zo creëeren we ruimte, om te voelen en om te groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.