Honingmassage

Een honingmassage werkt op twee punten: het lichamelijk en het geestelijk loslaten. Puur lichamelijk gezien is het een bindweefselmassage. Gifstoffen worden losgemaakt en uitgeleid, de bloedcirculatie wordt flink geactiveerd en spier- en gewrichtspijn wordt verlicht. Bij een vastzittende verkoudheid werkt deze massage vaak ook goed. Het lichaam wordt een handje geholpen door de zuiverende werking van de honing. Bovendien werkt het ook op de oppervlakte van de huid; het voedt diep en maakt de huid soepel. Bij een langere serie behandelingen is er zelfs huidverbetering mogelijk bij bijvoorbeeld een onzuivere huid.

Daarnaast werk ik -indien gewenst- ook in op het geestelijk niveau. Het loslaten van (aangeleerde) overtuigingen zijn daar een mooi voorbeeld van.

Een honingmassage

  • stimuleert de bloedcirculatie en stofwisseling
  • maakt gifstoffen los en leidt deze uit het lichaam
  • heeft een ontstekingsremmende werking
  • verbetert de huid bij bijvoorbeeld een onzuivere huid
  • voedt de huid en heeft een anti-oxiderende werking

Het is een stevige massage voor de huid. Heb je een gevoelige huid, overleg dit dan even. Als je een allergie voor bijenproducten hebt, dan kun je deze massage beter overslaan. Voor mensen met beharing geldt dat het pijnlijker kan zijn – neem hierin je eigen beslissing.

Een honingmassage eindigt bij mij niet bij het afnemen van de honing. Ik zorg er voor dat je daarna door een (korte) healing weer helemaal ontspannen in je lijf zakt. Hierdoor is de prijs voor een honingmassage bij mij misschien wel wat hoger dan bij anderen – je krijgt er zéker genoeg voor terug!

*Er kan altijd wat honing op je huid achterblijven – houd daarmee rekening bij je kledingkeuze!

*Ik raad je aan de eerste 24 uur na de honingmassage alleen met water te douchen. Dit om de effecten van de honing optimaal de kans te geven.